What I eat in a day + recipes

Eftersom att jag är ensam hemma och studerar hela veckan och över påsken har jag laddat upp skafferierna fulla med god, nyttig, vegansk mat. Tycker att det är a) ruskigt roligt att laga mat och b) ännu roligare att fotografera maten. (Som alla säkert vet om ni följer mej på instagram) Därför tänkte jag ta detta ypperliga tillfälle i akt och slänga ihop ett inlägg om vad jag åt idag; 12/04/2017

Frulle:

Kaffe, 1 liter vatten & chocolate peanut butter smoothie bowl

Mixa: spirulina, fryst banan, havremjölk, goji, hampapulver, kakao, kakaonibs, jordnötssmör

Toppa: kakaonibs, quinoapuffar, goji, banan, chia, solrosfrön


Vitaminer/Träning/Hudvård

I vitaminväg äter jag B12, krom, magnesium dagligen. Ibland äter jag annat om jag kommer ihåg eller känner mig ambitiös!

Min träning går i perioder och de senaste dagarna har det varit ganska lätt för mig att stiga upp och ta mig till gymmet redan från morgon. Jag kör oftast på 45-60 minutersprogram från Nike-appen.

Efter gymmet tar jag en snabbdusch och lägger på en ansiktsmask.

För att fylla på med energi äter jag dadlar/en banan efter gymmet 🙂

Lunch:


Buddha Bowl bestående av 1/2 avokado, riven morot, fullkornsspaghetti, spirulized gurka, salladsblad och rödkål. Massa vatten till lunchen för att undvika huvudvärk (som jag lider av nästintill dagligen).

Varje dag försöker jag få in 15-30min stretchning, och ligger jag inte på spikmattan på dan så lägger jag mig på den innan jag somnar. My kind of meditation & quality time 😍

Pre-dinner:


Är man lika glupsk som undertecknad är pre-dinner-snacks alltid en självklarhet. Jag blir snål och otålig när jag väntar på att maten ska koka så därför brukar jag  innan själva middan, laga något att äta/dricka meanwhile jag kokar mat. Smart va?

Idag blev det en grön smoothie för att få i mig mina favoritpulver från Cocovi som inte är så goda att äta separat.

Smoothie combo: spenat, havtorn, avokado, banan, havremjölk, spirulina, macapulver, hampapulver och mango 🌿

(Förresten, armbandet på bilden är ett “together for life”-armband, pengarna som kommer in från armbandsförsäljningen går till camcerforskning ❤)

Middag:


Somrig pyttipanna; champinjoner, färsk dill, persilja, peppar, haricots, potatis, morötter, gul och röd paprika, röd- och purjolök.

Efter middagen försöker jag att inte äta så mycket, men brukar självklart äta nån frukt eller mitt nyfunna favoritsnack: chia + havssaltade ris/majskakor (från Friggs) om jag blir hungrig.

P.S. Kom ihåg att det här endast är ett inlägg från en dag i veckan. Jag mår väldigt, väldigt bra av sättet jag äter på och jag är glad över att ha hittat ett sätt som fungerar för mig. Ha det i åtanke innan ni tar er friheten att kritisera. (Jag säger detta för att en del människor plötsligt förvandlas till kostrådgivare då de ser inlägg som detta.)

Kram.

4 thoughts on “What I eat in a day + recipes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s