För många vänner?

Kan man ha för många vänner? Finns det en gräns på hur många vänner man kan ha? Slutar en satsa på ens kompisförhållanden om man har en viss mängd vänner?

Har länge känt mig otillräcklig på kompisfronten och att jag inte varit en så bra vän som jag vill kunna säga att jag är. Jag hör inte av mig först, jag tar inte initiativ, pratar mycket om mig själv och har så mycket på gång att jag prioriterar “what if:s” framför att umgås med de som egentligen betyder mest i hela världen för mig.

Tanken slog mig nu när jag har hittat så många inspirerande tjejer via instagram (från svenskfinland) som jag börjat följa och kan relatera till. Jag vill så gärna lära känna nya människor och team up med likasinnade, (veganer, resenärer etc.)samtidigt som jag egentligen borde jobba på att upprätthålla mina förhållanden med mina underbara vänner jag har, träffa dem oftare och lyssna mer.

Kan man ha olika sorters kompisar? Ett vegangäng? (DRÖM!) Barndomsvännen? Resesällskap och festprissen?

2 thoughts on “För många vänner?

  1. Jadå, man kan ha många olika typer av kompisar/kompisgäng. 🙂 Ju äldre man blir desto fler olika sammansättningar av kompisar samlar man på sig, samtidigt som en del kompisar trillar bort längs vägen. Jag tror inte att man kan ha för många vänner, men jag tror att det är viktigt att vårda vänskapsrelationerna.

    Liked by 1 person

  2. Det är något jag märkt, att en del tyvärr trillar bort längs vägen. Och att vårda vänskapsrelationerna är för mig, precis som du säger, mycket viktigt 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s