Homemade Spring Rolls

img_3104
Ingredienserna till såsen

I dag blev det hemgjorda vårrullar till lunch, tisdagen till ära! Det är superlätt, även om det kanske inte är en lika snabb lunch som t.ex. en sallad. Det som tog längst tid är nog att skära till fyllningen och fota allt till bloggen, hehe 🙂

Till såsen behöver du sesamfrön, sojasås (glutenfri), en halv vitlöksklyfta, en matsked limesaft respektive citronsaft, och så lite ingefära! (Det ni ser på bilden) Sen är det bara att blanda ihop allt 🙂

img_3137
Sås, fyllning, risnudlar, rispapper

Till fyllningen använde jag gurka, liite purjolök, en morot, en avokado, en portion risnudlar och såsen. (Räckte till 6 st rullar) Jag hackade grönsakerna i supertunna “stavar” innan jag la dem i en skål och kryddade med salt och peppar. Sen hällde jag på cirka två matskedar av såsen jag gjort innan jag blandade om allt 🙂

Rispappren blir mjuka genom att blötlägga dem i en stekpanna med varmt kranvatten i ca 30-40 sekunder. Sen la jag över rispappret på en ren kökshandduk (så att vårrullarna inte skulle vara så vattniga) innan jag la det på tallriken jag använde som underlägg. Jag la i grönsaksfyllningen och risnudlar, rullade ihop och doppade vårrullen i såsen. Bäst av allt? Det smakade gudomligt!

Ursäkta min något otydliga förklaring med rispappren, men det är bara att googla om ni inte förstår 🙂

Hemgjorda vårrullar kan vara ett roligt middagsförslag att göra tillsammans med barn i skolåldern eller att göra tillsammans på en tjejmiddag. 🙂

Lycka till.

img_3142img_3149

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s