Review: K.achi

Ingen har väl missat Vasas nyöppnade sushi-hak? Tänkte väl det. Stället slog upp sina dörrar i tisdags och idag var det äntligen dags för mig att få testa deras mat.

Nå, hur var stället då? – För att vara ärlig, en komplett jävla besvikelse. Och låt mig poängtera att det inte bara var en eller två saker som gjorde att stället verkade värdelöst i mina ögon – nej det var så pass mycket att vi hann tänka ut en låång lista med många punkter som gjorde vår upplevelse till ett fiasko.

 • Vi kom dit kl 15 och precis som igår (då jag och pojkvännen skulle äta där) tog de paus mellan kl 15-16 och meddelade oss idag att de alltid gör det. Information om deras pauser finns ingenstans på deras sociala medier.
 • Väl tillbaka, klockan 16, fick vi plats vid ett hörnbord. Vi satt 20 minuter innan vi fick en meny att kolla på.
 • Under tiden tog de beställningar av folk som nyss kommit innanför dörren.
 • Först 20 minuter senare, då vi redan varit 40 min på stället, fick vi äntligen beställa.
 • Vår servitör verkade knappt förstå vår beställning, även om vi pratade engelska och stället är helt engelskt?
 • Efter vi beställt väntade vi 50 minuter innan vi gick och frågade varför vår mat dröjde.
 • Folk som kommit en halv timme EFTER oss började få sin mat.
 • Efter ytterligare 10 minuter fick vi ÄNTLIGEN vår mat.
 • Då vår mat kom fick vi inte vad vi beställt, och vid det här laget var vi båda två riktigt irriterade. Två olika servitörer kom ungefär 3 gånger och frågade oss än en gång vad det var vi hade beställt.
 • Efter ca. 2h på stället hade vi äntligen fått all mat.
 • Min Vege-Ramen-bowl innehöll bland annat överkokta nudlar samt överkokt tofu, ingen höjdare med andra ord. Och förväntningarna var rätt höga med tanke på tiden vi fick vänta.
 • Vi bad om kompensation för den dåliga servicen och tråkiga upplevelsen och mannen som tog betalt sa att han kan ge 15% rabatt. När jag betalade min nota var priset 45 CENT billigare. F-Y-R-T-I-O-F-E-M. C-E-N-T. Jag som själv jobbat i restaurangbranschen since like forever, visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Låt kunden alltid gå därifrån med känslan att den haft en bra upplevelse, även om du måste bjuda på maten.
 • Ni vet uttrycket “kunden har alltid rätt”? Nå, när vi förklarade vårt missnöje började han istället säga emot oss, ryta tillbaka och “sätta oss på plats”.. Nej hörni.

Summa summarum; jag skulle aldrig i mitt liv rekommendera stället till någon i min närhet, så som där ser ut just nu. Visst är det öppningsvecka, men då förväntar jag mig nog som kund att de tar in tillräckligt med personal. Det var varken första eller andra dagen de hade öppet, och det har varit packat där sedan i tisdags..

Så vill ni ha stans bästa sushi får ni fortsätta gå till Magokoro i Rewell Center 🙂

2 thoughts on “Review: K.achi

 1. Det var precis samma då vi var dit. Väntade i 1h 20 min på mat och blev riktigt arg då folk som kom efter oss fick mat före oss… Dock fick vi maten helt gratis. Men jag antar de har fått så mycket klagande gäster att det har blivit ekonomiskt ohållbart att ge sån rabatt. Värsta som finns med okunnigt och oorganiserade människor

  Like

 2. Det värsta är när man är hungrig och det med jämna mellanrum droppar in nya människor och man märker att de får service före en själv fast man väntat bra mycket längre än dem..

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s